Xvnc -inetd

Gary Stainburn gary.stainburn "at" ringways.co.uk
Sun, 26 Aug 2001 15:24:11 +0000


Hi all,

before trying to install KDE2.2 hosed my system I used to have Xvnc set up as 
a service through xinetd.  Now, when I try to set it up again it doesn't 
work.  If I try to connect using a Linux viewer I get not a valid server.

If I connect using a Win32 viewer, I get invalid protocol.  

If I run Xvnc from the comand prompt as below, it works fine.

 Xvnc :1 -query gary -geometry 1024x768 -depth 24 -once & 

My services file has:

vnc-640x480x8   5950/tcp                        # VNC
vnc-800x600x8   5951/tcp                        # VNC
vnc-800x600x16  5952/tcp                        # VNC
vnc-1024x768x16 5953/tcp                        # VNC

and  /etc/xinetd.d/vnc-1024x768x16  is:


service vnc-1024x768x16
{
        socket_type             = stream
        protocol                = tcp
        wait                    = no
        user                    = nobody
        server                  = /usr/bin/Xvnc
        server_args             = Xvnc -inetd -query gary -once -geometry 
1024x768 -depth 16
        disable                 = no
}
[root "at" gary /root]#
-- 
Gary Stainburn
 
This email does not contain private or confidential material as it
may be snooped on by interested government parties for unknown
and undisclosed purposes - Regulation of Investigatory Powers Act, 2000     
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, send a message with the line: unsubscribe vnc-list
to majordomo "at" uk.research.att.com
See also: http://www.uk.research.att.com/vnc/intouch.html
---------------------------------------------------------------------