grey screen

Lonnie Cumberland lonnie_cumberland "at" yahoo.com
Thu, 03 Aug 2000 16:15:08 +0000


Hello All,

I have installed VNC on a few Linux machines here and am getting the same
problem when I connect to any of them.

We are using Redhat 6.2, but I do not actually suspect that as the problem.

The logfile from ~/.vnc looks like this:
-------------------------------------------------------------------------------

03/08/00 15:18:21 Xvnc version 3.3.3r1
03/08/00 15:18:21 Copyright (C) AT&T Laboratories Cambridge.
03/08/00 15:18:21 All Rights Reserved.
03/08/00 15:18:21 See http://www.uk.research.att.com/vnc for information on VNC
03/08/00 15:18:21 Desktop name 'X' (mozart.cs.wayne.edu:6)
03/08/00 15:18:21 Protocol version supported 3.3
03/08/00 15:18:21 Listening for VNC connections on TCP port 5906
03/08/00 15:18:21 Listening for HTTP connections on TCP port 5806
03/08/00 15:18:21   URL http://mozart.cs.wayne.edu:5806
_X11TransSocketINETConnect: Can't connect: errno = 113
xrdb: No route to host
xrdb: Can't open display 'mozart.cs.wayne.edu:6'
_X11TransSocketINETConnect: Can't connect: errno = 113
xsetroot:  unable to open display 'mozart.cs.wayne.edu:6'
_X11Trans_X11TransSocketINETConnect: Can't connect: errno = 113
SocketINETConnect: Can't connect: errno = 113
twm:  unable to open display "mozart.cs.wayne.edu:6"
xterm Xt error: Can't open display: mozart.cs.wayne.edu:6

03/08/00 15:21:50 Got connection from client 192.168.1.12
03/08/00 15:21:50 Protocol version 3.3
03/08/00 15:21:57 Pixel format for client 192.168.1.12:
03/08/00 15:21:57   32 bpp, depth 24, little endian
03/08/00 15:21:57   true colour: max r 255 g 255 b 255, shift r 16 g 8 b 0
03/08/00 15:21:57 Using hextile encoding for client 192.168.1.12
03/08/00 15:22:13 Client 192.168.1.12 gone
03/08/00 15:22:13 Statistics:
03/08/00 15:22:13   key events received 0, pointer events 269
03/08/00 15:22:13   framebuffer updates 248, rectangles 495, bytes 445696
03/08/00 15:22:13     hextile rectangles 495, bytes 445696
03/08/00 15:22:13   raw bytes equivalent 3490652, compression ratio 7.831912
--------------------------------------------------------------------------------

and my xstartup:

--------------------------------------------------------------------------------
#!/bin/sh

xrdb $HOME/.Xresources
xsetroot -solid grey
xterm -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" &
twm &

--------------------------------------------------------------------------------

I also tried to change the "twm" to some applications that I know work with my
current Xwindows install.

I am using the latest versions of VNC for the Linux version.

Can someone please help me as I do not know what is happening and this should
be working fine.

Thanks,
Lonnie

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Kick off your party with Yahoo! Invites.
http://invites.yahoo.com/
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, send a message with the line: unsubscribe vnc-list
to majordomo "at" uk.research.att.com
See also: http://www.uk.research.att.com/vnc/intouch.html
---------------------------------------------------------------------